Aliyazidi, fr.wikipedia.org, créative commons

Enfida-Achour Garciban a motorkerékpárom leállítottam elcsigázódás miatt. Szerencsére én rogytam meg, és nem a motor. Én viszont nagyon. A hőn várt út menti kúthoz mentem, s vadul habzsolni kezdtem a vizet, felét nyelve, felét magamra öntve. Önfeledtségem nem tartott soká, mert öt...

Hadd meséljek el egy esetet, amely talán a legkedvesebb történetem, mert nemcsak megúsztam a kalandot, de még bosszantottam is a birka hatalmat. Ide tartozik, mert a DKW krómozandó alkatrészeit is vittem magammal, de pénzt is így szereztem az afrikai úthoz, mivel ezen az úton újra anyagot vittem ki a vállalkozásomhoz. Pazar élet volt ez akkor, a mai szememmel nézve!

A sivatagok látóhatárának peremén gyakran tűnnek fel tavak. Ezek a Fata Morgana játékai, képzet, álom, illúzió, értelmetlenség odamenni. Azonban ezernyi ilyen képből előfordul, hogy egy: ténylegesen valódi tó, hűs édesvíz. Az utazó képzeletében azonban ez motoszkál - hátha megtalálja azt az egy tavat! Ezért a tóért íródott e munka!

Esztéta-, mérnöki és újságírói végzettségem van, ami nem sokat ér. Ezzel szemben restaurátorként, muzeológusként azonosítanám magamat. Speciális érdeklődési területem a historikus építészet, a léghajózás, a hangrögzítés, a tengeralattjáró-technika. Életművem, kézirataim a múzeumom leégésekor megsemmisültek. Legmagasabb képzettségem a gőzgépek területén van. A teleket a trópusokon töltöm, vasúttörténeti búvárlatokkal.

Hírlevél feliratkozás

Támogatóink, együttműködő partnereink